maandag 31 oktober 2011

Tutkoorden

Geinspireerd door oppaskindjes die met de regelmaat van de klok komen jengelen met de woorden 'tute eg' => tutkoorden!

Omdat ik helemaal in de ban was van dit snelle en leuke projectje, bleef ik maar doorgaan. Maar bandwerk is niets voor mij, dus ik probeerde heel wat dingen uit.

1. Je zag hem al in dit berichtt: de kikkerkoning uit stevige kokka-stof. Het resultaat is ok maar het labeltje zit op een onhandige plaats en het doorstikken tot aan het knijpertje was ook naaimachine-onvriendelijk. Daar doen we dus iets aan bij het tweede exemplaar.

 2. Een gewoon katoentje, deze keer stik ik niet tot aan de knijper maar blijf ik er mooi onder. Dit lukt beter. Het labeltje is ok, maar ik ben nog niet helemaal tevreden. Ik vind katoen, ook al is het dubbelgenomen, niet stevig genoeg aanvoelen. Daar doen we iets aan bij nummer 3.

  

 3. Hetzelfde katoentje verstevigd met vlieseline H630. Het labeltje aan de zijkant ingenaaid: perfect. Zo wil ik er nog wel eentje maken. Dat wordt nummer 4.

  

4. Meer van nummer 3.

 

 5. Bandwerk, daar doen we hier niet aan, dat zei ik al. Ik keek naar mijn snuisterkast en vond een nieuwe uitdaging in, jawel, biaisband! Gehaat, gevreesd in naaikringen maar I LOVE IT! Biaisband: twee stroken tegen elkaar, topstitchen en klaar. Dat is zo leuk, gemakkelijk en snel! Er kan ook nog een nummertje 6 af.


6. Meer van nummer 5


 7. Biaisband combineren met een stofje, zou dat werken? Jawel, dat werkt. Ik heb dat zelfs uitgetest en nog eens herhaald bij nummer 8. Een vrolijk stofje vooraan, effen biais achteraan: dat werkt prima.


 8. Meer van nummer 7.

 
 En zo kwamen we aan 8 tutkoorden.


ZOEK DE VAUT :-)


6 opmerkingen:

 1. Die met de bloemetjes is leuk! De fout zie ik zo gauw niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 8 gemaakt en maar 7 op de foto ... Zelf 1tje in gebruik bij het nemen van de foto ? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En ik maar letten op stiksels en labeltjes maar het was gewoon een kwestie van tellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Fee,
  Waar haal je de leuke knijpertjes?
  Heb gekeken op de site van bambiblauw maar kan de handjes of de andere knijpertjes niet terugvinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had ze gevonden bij "nieuw bij bambiblauw" maar kan ze nu ook niet meteen terugvinden op de site. Misschien eens mailen? De ronde knijpers komen van bij koekepeertje tijdens de winkelstraat in Leuven. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen