zondag 10 juli 2011

cadeautjes

Vrienden zijn er om je te steunen, om je te helpen en tegen ze aan te leunen. Al doen we daar niet graag beroep op...


Maar soms kan het even niet anders. En ik sta sprakeloos als ik bedenk wat die ene vriendin de afgelopen maanden voor me heeft gedaan:
- Ik neem wel een dagje vakantie op het werk en ga gewoon mee voor al die vervelende onderzoeken. Dat hoeft echt niet alleen.

- Slechte dag? Kom maar hier logeren, ik dek alvast het bed en maak eten voor je klaar. - Lukt het niet? Ok, ik kom gewoon naar jou.

- Gebruik mijn garage maar als opslagplaats, mijn auto kan wel buitenslapen.

- Nee Fee, echt geen probleem!

- Natuurlijk help ik je even verhuizen, zal ik ook een camionette regelen?

- Da's niet erg dat shoppen niet lukt, we zullen wat op een bankje zitten. Dat is toch ook leuk?


Mijn oma zou zeggen: "Ge moogt uw twee pollen kussen met een vriendin gelijk M!" En ze heeft gelijk. Dat verdiende een zelfgemaakt cadeautje!

Laat M nu iemand zijn die verzot is op sprookjesachtige dingen, musicals, vrolijke kleurtjes en messenger bags en op een zaterdagmiddag in de pop-upshop van bambiblauw belandt... Juist, u kan de ooooh's en de aaaaaah's al horen. Ze koos stofjes en knoopjes en ik zou er voor haar een tas van maken.


Voor het patroon gooide ik wat tutorials bij elkaar, gebruikte wat ideetjes en gooide er wat van de mijne tussen, informeerde me over het ingewerkte ritsje bij Mlle Belle (en koos er uiteindelijk voor om de tutorial van Oleleo te gebruiken: na de uitleg volgde het terras en de cider. Weg was de uitleg van Mlle B).


Het resultaat: de kikkerprins-handtas
Onlangs was ook C jarig, het zusje van O en V. Zij wilde graag een zakje zoals dat van O. En laat C nu een Nijntje-fan zijn: dan maken we daar toch een Nijntje-tas van? De nijntje-applicatie knipte ik uit badstof en ik borduurde de oogjes en mond erop. De zijkanten heb ik met een zigzag afgewerkt. Daarna heb ik de applicatie gewoon opgestikt. De voering is uit echte prinsessenstof gemaakt, want dat past bij prinses C.

Deze keer was de zeefdruk goed gelukt!


2 opmerkingen:

  1. Zo'n vriendin moet je idd soigneren... En gij hebt dat goed gedaan! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. schoon schoon, en hoe? de uitleg was weg???? dat kan niet..... :-)

    BeantwoordenVerwijderen