maandag 31 oktober 2011

Tutkoorden

Geinspireerd door oppaskindjes die met de regelmaat van de klok komen jengelen met de woorden 'tute eg' => tutkoorden!

Omdat ik helemaal in de ban was van dit snelle en leuke projectje, bleef ik maar doorgaan. Maar bandwerk is niets voor mij, dus ik probeerde heel wat dingen uit.

1. Je zag hem al in dit berichtt: de kikkerkoning uit stevige kokka-stof. Het resultaat is ok maar het labeltje zit op een onhandige plaats en het doorstikken tot aan het knijpertje was ook naaimachine-onvriendelijk. Daar doen we dus iets aan bij het tweede exemplaar.

 2. Een gewoon katoentje, deze keer stik ik niet tot aan de knijper maar blijf ik er mooi onder. Dit lukt beter. Het labeltje is ok, maar ik ben nog niet helemaal tevreden. Ik vind katoen, ook al is het dubbelgenomen, niet stevig genoeg aanvoelen. Daar doen we iets aan bij nummer 3.

  

 3. Hetzelfde katoentje verstevigd met vlieseline H630. Het labeltje aan de zijkant ingenaaid: perfect. Zo wil ik er nog wel eentje maken. Dat wordt nummer 4.

  

4. Meer van nummer 3.

 

 5. Bandwerk, daar doen we hier niet aan, dat zei ik al. Ik keek naar mijn snuisterkast en vond een nieuwe uitdaging in, jawel, biaisband! Gehaat, gevreesd in naaikringen maar I LOVE IT! Biaisband: twee stroken tegen elkaar, topstitchen en klaar. Dat is zo leuk, gemakkelijk en snel! Er kan ook nog een nummertje 6 af.


6. Meer van nummer 5


 7. Biaisband combineren met een stofje, zou dat werken? Jawel, dat werkt. Ik heb dat zelfs uitgetest en nog eens herhaald bij nummer 8. Een vrolijk stofje vooraan, effen biais achteraan: dat werkt prima.


 8. Meer van nummer 7.

 
 En zo kwamen we aan 8 tutkoorden.


ZOEK DE VAUT :-)


woensdag 26 oktober 2011

Herfstig rokje nr.2

Aangezien ik tegenwoordig in rokjesmodus leef, kon mijn kleerkast er nog wel wat extra gebruiken. Ik liet me nog eens gaan met ribfluweel. Ik deed het hier al en ontdekte toen dat vliesofix geen overbodige luxe geweest was. Vandaar de verbeterde tweede versie: de laarsjes zijn eerst in vliesofix opgestreken en daarna gestikt. Het rokje werd ook meteen goedgekeurd door de stylinggoeroe, die ongetwijfeld onmiddellijk opgemerkt heeft dat ik van mijn standaardtinten afgeweken ben! (Ja, ik verwacht daar dus appreciatie voor, voor het zo meteen integreren van opbouwende feedback over mijn kledingcreaties ;-) ).

Lukas

Het zal al bijna 2 maanden geleden zijn dat het geboortekaartje van Lukas in mijn brievenbus viel. Toen ik het kaartje zag, wist ik meteen dat het tijd was voor flockfolie! Dat wilde ik al heel lang eens doen maar nu had ik dus het perfecte excuus. Dankjewel Lukas! Ik klikte onmiddellijk naar de webshop van bambiblauw en kwam daarbij, naast de flockfolie, ook deze schattige 'knijphandjes' tegen: ideaal voor een bijpassende tutkoord. Ik gebruikte hiervoor een reepje kikkerprinsenstof dat ik al eerder gekocht had voor deze tas.

vrijdag 21 oktober 2011

Kleine projectjes

Het is niet omdat er niet geblogd werd, dat ik stilgezeten heb! Integendeel. Ik heb me aan heel wat kleinere projectjes gewaagd. Met de herfst in aantocht kocht ik (heerlijk zacht!) ribfluweel bij Pauli's om winterrokjes van te maken. Het eerste exemplaar is af. De applicatie is nu gezigzagd maar rafelt wat dus voor het volgende exemplaar gebruik ik zeker vliesofix!

Na een korte, ietwat abstracte uitleg van de vrouw achter Ollie en Wallie over het maken van stempels, besloot ik dat zelf ook eens uit te testen. Ik ben zéér tevreden met het resulaat.
Ergens in mijn snuisterkast kwam ik volgende dingen tegen: een paar magazines, een stapel gekleurd papier en karton, een snijmesje en snijmatje. Als ik die nu eens combineer tot postkaartjes?  Het ene is al wat geslaagder dan het andere maar dit doe ik zeker nog eens! Oefening baart kunst.