vrijdag 26 augustus 2011

Basics are a girls best friend.

Onder haar invloed (en na de vaststelling dat ik ondertussen 27 werd) startte ik enkele weken geleden met het project 'vervrouwelijking' in mijn kleerkast. De baggy broeken werden al eventjes aan de kant geschoven maar de T-shits met stoere prints zeg ik voortaan ook vaarwel. Maar het project is groter, ambitieus zelfs. Het omvat accessoires, "hoge" hakken en stijlvolle kledij. Drie domeinen waarin ik me stapsgewijs zal proberen bekwamen. Met intensieve hulp van haar en haar en hem. En eigenlijk ook van hem, maar hij loopt na al haar pogingen nog steeds rond in batman Tshirts dus of we daarvan veel mogen verwachten,...

Met het motto "basics are a girls best friend" schafte ik me alvast wat kledingstukken aan om me de komende herfst in in te duffelen. (Ik weet het, we denken er liever nog niet over na maar tegelijkertijd valt het onmogelijk te ontkennen: de herfst nadert alweer snel!) Er hoorden al meteen enkele bijpassende accessiores bij. Nu nog op zoek naar bijpassende stofjes om winterrokjes van te maken.

Ik kocht ook deze prachtige oorbellen van haar en na een kleine herstelling draag ik ook mijn veel te dure (maar ozo mooie) armband van Dillon Rogers weer, mét hangertje!

Uitslag Give-Away!

U heeft er even op moeten wachten. Schilderwerken, verhuizen, laminaat leggen... ze waren u allemaal voor. Uw geduld werd op de proef gesteld, al was dat voor een zeer goed doel.

Binnenkort zeg ik mijn kampeerbestaan vaarwel, laat ik de laatste littekens van deze episode achter mij en start ik écht opnieuw. Een nieuw huis, een nieuwe job en misschien komt zij ooit wel langs om het allemaal met mij te delen (al hoeft dat nog niet meteen).

Maar u wil natuurlijk enkel weten of u (of dochterlief) voortaan met leuke speldjes in het haar door het leven kan huppelen. Goed nieuws voor Caroline en De bakparade!


Laat me een mailtje met je adres en het speldjespaar dat je voorkeur geniet en ze komen naar je toe!

maandag 8 augustus 2011

U vroeg...

... een plopmuts:
Ik kon geen bestaand patroon voor een volwassene vinden dus ben ik maar wat gaan improviseren. De stof is een oude T-shirt en tussen de groene band en de muts heb ik kleuterrekker gestikt en die wat aangetrokken zodat de muts blijft zitten. De fantastische belletjes zijn hier toch wel de kers op de taart. Ik kwam ze tegen op Dranouter aan een standje met percussiemateriaal. Bij de plopmuts hoort natuurlijk een passende schort. Ik maakte de groene schort uit afwasbare soepele stof zodat hij ook echt in de keuken kan worden gebruikt.
Het setje gaat mee op ziekenzorgvakantie van de CM. Want daar gaat een vriendin van mij een weekje kabouter spelen.

Veel plezier ermee!

maandag 1 augustus 2011

Geboortepakketje

Ofwel ligt het aan de leeftijdszone waarin de meerderheid van mijn sociaal netwerk zich bevindt, ofwel wordt Vlaanderen geteisterd door een toevloed van nieuwe kleine belgjes: een regelrechte Vlaamse babyboom! Sinds het lanceren van "MadeBy Fee" lopen er aanvragen binnen voor slabben, geboortepakketjes, sloefjes,... noem het op. Allemaal voor dat nieuw, klein, fijn en steevast überschattige neefje, nichtje, kindje van de buren, kindje van de bakker, dochtertje, zoontje,... Of voor Jonas; het vers geboren zoontje van de klant van de tante uit dat boerengat waar ik net 14 dagen de tijd doodde met naaien, katten en kippen, courgettes, bonen en regendansjes: alstublieft.
En ik heb dus ook haarspeldjes hé! Ge kunt ze zelfs gratis en voor niks in uw brievenbus krijgen! En alles wat ge daarvoor moet doen is meedoen met de Give-Away!